Kasteel Museum Sypesteyn

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Trouwen op Sypesteyn Procedure huwelijksvoltrekking

Procedure huwelijksvoltrekking

E-mail Afdrukken PDF

trouwlocatieKasteel-Museum Sypesteyn is door de Gemeente Wijdemeren aangewezen als Huis der Gemeente, waar huwelijken voltrokken kunnen worden. De zogenaamde Lage Zaal in het kasteel biedt bruidsparen een voorname en sfeervolle omgeving om elkaar in intieme kring het jawoord te geven. Daarnaast kan er buiten op het terras of onder de honingboom worden getrouwd. 

Gedurende de zomeropenstelling (van april t/m oktober) kunnen aanstaande bruidsparen de trouwzaal van Kasteel-Museum bezichtigen tijdens openingstijden. Tijdens de wintersluiting (van november t/m maart) kan men de trouwzaal uitsluitend op afspraak bezichtigen. Gelieve uw verzoek (bij voorkeur) via e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. te sturen, met vermelding van uw telefoonnummer. U wordt dan uiterlijk binnen 5 werkdagen door ons benaderd.

Indien u kiest voor Kasteel-Museum Sypesteyn als trouwlocatie, dan legt u bij onze administratie de datum en de tijd vast. Vervolgens wendt U zich tot de afdeling Burgerzaken van de Gemeente Wijdemeren voor verdere afhandeling.

Bij de huur van de zaal is het maken van een trouwreportage in de historische tuin van Sypesteyn inbegrepen. Gelieve dit tijdig en uiterlijk twee weken van tevoren kenbaar te maken. Na deze termijn kunnen wij deze optie helaas niet garanderen.

Om redenen van veiligheid bedraagt het maximum van het totale gezelschap vijftig personen. Dit is inclusief de ambtenaar van de Burgerlijke Stand een bode. Om teleurstellingen op de dag zelf te voorkomen verzoeken wij bruidsparen uitdrukkelijk om hiermee bij het uitnodigen van de daggasten rekening te houden. Wellicht ten overvloede: ook kinderen tellen als één persoon.
Deze beperking geldt onverkort wanneer u ervoor kiest om de voltrekking van uw huwelijk buiten te laten plaatsvinden maar weersomstandigheden dat onmogelijk maken.

Het bruidspaar kan vooraf kiezen voor binnenkomst via de grote hal dan wel via de terrasingang.

Trouwauto’s en –koetsen kunnen voor de brug geparkeerd worden. Het is helaas niet mogelijk om tot voor het kasteel te rijden. Achter de tegenovergelegen Sijpekerk en aan de Nieuwe Loosdrechtsedijk is ruim parkeergelegenheid voor de gasten.

Het terras voor het kasteel biedt exclusieve mogelijkheden voor het aansnijden van de bruidstaart, champagne etc. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze gastvrouw Tanja Goderie (035-5823208).

Het is mogelijk om uw daggasten voor dan wel na de huwelijksceremonie een rondleiding door het museum aan te bieden. U kunt dit in verband met de planning tot uiterlijk twee weken tevoren bij ons reserveren. Deze rondleidingen gaan tot maximaal 20 personen en kosten € 140. Een historisch interieur zoals Sypesteyn heeft ook enkele beperkingen.

Het strooien met rijst of confetti door bruidskinderen is nergens op het landgoed toegestaan. Buiten op de trap kunnen ze bellenblazen dan wel rozenblaadjes strooien.

Gezien de omvang en akoestiek van de ruimte is alleen een portable CD muziekspeler toegestaan.

Het museum neemt zijn eigen verantwoordelijkheid en houdt de museale voorwerpen zoveel mogelijk uit de voorzienbare loop. Voor schade die desondanks ontstaat, stelt de Van Sypesteyn-Stichting het bruidspaar wettelijk aansprakelijk.

 

Wat is er te doen?

Contact

Kasteel-Museum Sypesteyn
Nieuw Loosdrechtsedijk 150
1231 LC Loosdrecht
Telefoon: 035-5823208

Administratie en Informatie:
Email: info@sypesteyn.nl
Bankrek.: 3046.35.677
Maandag gesloten
Klik hier voor een route

Algemeen Nut Beoogde Instelling

De volgende bedrijven zijn sponsoren van het Kasteel Museum Sypesteyn
Banner
Banner
Banner
Banner


Aan- en Afmelden